Lichior de ciocolată neagră:
- 800 g zahăr
- 2 linguri de cacao
- 250 g smântână
- 1/2 l vodka
- 1 l apă
- 3 cuburi ciocolată de menaj neagră
- 800 g zahăr
- 250 g smântână
- 1/2 l vodka
- 1 l apă
- 3 cuburi ciocolată de menaj albă
- esenţă de migdale
Pentru lichiorul maro se fierbe apa cu zahărul până se obţine un sirop. Se pune cacao şi se amestecă bine. Se adaugă smântâna şi se ia de pe foc. Se toarnă cu grijă alcoolul şi se pune ciocolata de menaj, apoi se mai dă un clocot. Se răceşte complet, apoi se strecoară şi se toarnă în sticle.
Pentru lichiorul alb se procedează la fel, doar că nu se pune cacao şi se înlocuieşte ciocolata neagră cu cea albă. La final se adaugă esenţa. Se pot servi separat sau combinate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu